Hulp bij geldzaken

Ervaar je financiële problemen? Heb je moeite met je administratie en zie je door de bomen het bos niet meer met alle formulieren die daarbij komen kijken? Geen nood! In je omgeving zijn er wellicht mensen die je hierbij kunnen helpen. Daarnaast zijn er gelukkig verschillende plekken waar je terecht kunt met je vragen. In dit artikel vind je een aantal tips.

Hulp van organisaties

Er bestaan verschillende organisaties die je kunnen helpen bij je problemen, soms zelfs aan huis. In bepaalde gevallen kunnen vrijwilligers je helpen om orde op zaken te stellen. Zij kunnen je bijvoorbeeld hulp bieden bij het aanvragen van vergoedingen of bij uitstel van betaling. Je kunt bij je gemeente vragen wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Ben je gedupeerde in een aandelenlease-affaire? Dan kun je het best contact opnemen met een juristenkantoor, zoals Leaseproces. Zij kunnen je dan verder helpen. Je kunt ook contact opnemen met Leaseproces als je meer informatie over dit (of een soortgelijk) onderwerp wilt.

Hulp bij verschillende vragen

De financiële kwesties waarover je een vraag kunt hebben lopen enorm uiteen. Heeft je vraag betrekking op belastingzaken? Dan kun je het best contact opnemen met de Belastingdienst. Voor pensioengerelateerde kwesties kun je terecht bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) of de Servicedesk van Stichting Pensioenregister en informatie over tegemoetkomingen (bijvoorbeeld zorg- of huurtoeslag) kun je vinden op toeslagen.nl. Behoef je maatschappelijke ondersteuning? Neem dan contact op met je gemeente om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn.

Hulp van de gemeente

Is je inkomen laag? Dan bestaat er de kans dat je recht hebt op financiële ondersteuning van de gemeente. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk dat bepaalde noodzakelijke spullen vergoed worden of dat je een collectieve zorgverzekering kunt aanvragen. Online kun je inzicht krijgen in de verschillende regelingen in je gemeente.