De gouden hond met een goed humeur

Niet alleen om zijn kleur maar een goed getrainde Golden Retriever is met recht een gouden hond. De Golden Retriever is de meest bekende familiehond. Maar hoe wordt je nou als hond letterlijk en figuurlijk een gouden hond? Dit wordt je niet vanzelf zoals je dat als je naar een Golden Retriever kijkt wel gauw zou kunnen denken.

Voorouders

De lesser Newfoundlander is min of meer de voorouder van alle Retriever rassen. Zoals de naam eigenlijk al verraad komt de Nwfoundlander uit Newfoundland waar bij voornamelijk werd gebruikt voor het waterwerk. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat over de herkomst de mening verdeeld kunnen zijn. De een denk dat dit ras uit Europa komt maar er is ook een groep die zegt dat ze afkomstig zijn uit Amerika. Wel is iedereen het over eens dat ze later met Spaniels werden gekruist om zo een krachtig ras te creëren die kon helpen bij de jacht. . Vanaf de negentiende eeuw is er vrij veel bekend over de ontwikkeling van de Golden Retrieren. Dit heeft het ras te danken aan de Graven van Lichester, zij registerden alles over de ontwikkelingen van deze lieve hond.

Familiehond

Van oorsprong is de Golden Retriever een harde werker, met een goede neus, doorzettingsvermogen en uitstekende intelligentie. Maar als gezinshond doet de Golden Retriever het misschien stiekem nog wel beter, maar daar valt over te twisten. De zachtaardigheid, vriendelijkheid en kalmte van deze hond maakt van hem echt een Goldenboy maar ook die meegaande, stabiele en plezierige karakter is erg fijn. Voor het gezin is het een aanhankelijke hond met een bijna constant goed humeur. Dit maakt wel dat de hond ook veel aandacht verdiend en nodig heeft. Golden Retrievers kunnen ook goed voor zichzelf zorgen maar hebben wel liefde nodig zonder dat ze “plakkerig” worden.

Beweging

De Golden Retriever staat bekend om zijn kalmte maar als de hond niet genoeg wordt uitgelaten kunnen ze enorm druk worden. Omdat de Golden Retriever zo intelligent is kunnen ze zich goed aan verschillende omstandigheden aanpassen. Zowel een flatje in de stad als een boerderij op het platten land de Golden Retriever past zich met gemak aan. Ze willen wel graag naar buiten dus zorg altijd dat er genoeg bewegingsmogelijkheden zijn. Ga in de stad regelmatig naar het park en je hebt geen kind aan je hond. Ook zwemmen Golden Retrievers graag en daar kunnen ze lekker wat energie in kwijt.