Bij welke interieurstijlen past een betonvloer?

beton ciré

Betonvloeren zijn hip en passen bij veel woonstijlen. Vloeren van beton zijn er ook in verschillende afwerkingen en kleuren, waardoor ze weer een heel andere sfeer geven. Je kunt kiezen uit een ruwe of gladde afwerking. De gladde afwerking komt door de vloer te polijsten. Dit soort beton wordt ook wel beton ciré genoemd. Scheurtjes in beton zijn vaak niet gewenst, maar kunnen juist een stoere uitstraling geven. Dit is alleen niet zo handig voor de hygiëne. Dit artikel dient als inspiratie voor wat je kunt doen met een betonnen vloer, maar eigenlijk is deze vloer altijd heel gemakkelijk te combineren.

Modern

Onder een modern interieur wordt ook wel een strak of minimalistisch verstaan. Hierbij past een vloer zonder lijnen of patroon erg goed. Qua kleur past hier (donker)grijs of wit heel goed bij, omdat een modern interieur vaak ook wordt gekarakteriseerd door veel zwart, wit en grijstinten.

Industrieel

Bij een industrieel uiterlijk wordt de stoere sfeer van een fabriek nagemaakt. Vaak hebben fabrieken ook een betonvloer, dus deze gietvloer past er erg goed bij. Een enigszins gevlekte vloer is dan prima, helemaal als de rest van je interieur vrij rustig is qua patronen. Wat een industrieel uiterlijk verder kenmerkt, is de verwerking van metaal en (onbewerkt) hout. 

Knus

Een betonnen vloer kan een hoop rust brengen in uw woning, maar het hoeft niet kil te ogen. Door accessoires zoals kleedjes, kussens, planten en gordijnen.

Natuurlijk

Door veel aardetinten of natuurlijke kleuren in je interieur toe te passen, kun je een rustige sfeer creëren die je een beetje doet denken aan buiten zijn. Materialen die hierbij passen zijn hout, planten, beton (voor de steenachtige look) en riet. Bijpassende kleuren zijn bruin, grijs, groen, okergeel en andere aardetinten. 

Buiten

Ook buiten kun je een betonvloer aanbrengen. Hiervoor heb je speciale soorten beton. Ook uitgewassen beton is hiervoor geschikt. Bij dit soort wordt er een laagje van het beton afgespoten, waarna een kiezelachtig laagje tevoorschijn komt. 

Wil je graag meer inspiratie? Neem dan een kijkje bij betondecor.